В разгара на летните пътуванията цените на горивата отново се повишиха. За

...
В разгара на летните пътуванията цените на горивата отново се повишиха. За
Коментари Харесай

Цените на горивата отново се покачиха, ето с колко

В разгара на летните пътуванията цените на горивата още веднъж се покачиха. За месец повишаването е с близо 10 стотинки на литър, демонстрира профилираният портал Fuelo.

„ При пропан-бутана в действителност има повишаване и то се дължи на това, че от 1 август с влизането в действие на бюджета за 2023 година беше отстранена нулевата акцизна ставка за него. Това значи повишаване с 25 стотинки с Данък добавена стойност за литър. 5 стотинки е повишаването при метана още веднъж поради връщането на акциза “, разяснява пред БТВ Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация.

По думите му увеличението на цените на горивата няма нищо общо със сезона, а се дължи напълно на повишението на цените на суровия петрол  и на готовите артикули.



„ Надявам се, че тази обстановка ще е краткотрайна. Според мен тя съ дължи основно на обстоятелството, че една част от рафинериите в Европа и в Съединени американски щати имат механически проблеми с производството на подготвени артикули и това води до повишаване на цените “, добави Бенчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР